Popis
Najdôležitejším faktorom pri výrobe našej drienkovice je optimálna kvalita a stupeň zrelosti surového ovocia-drienok.
Prvotriedny destilát môže vzniknúť len z plne zrelého ovocia.
Toto kôstkové ovocie obsahuje veľa ovocných kyselín, ktoré zaisťujú silný a osviežujúci chuťový zážitok, a tiež obsahuje dostatok vitamínu C – približne dvakrát toľko ako citrón.
Pomalá fermentácia prebieha pri teplote 15°C a trvá približne 8 týždňov.
Po vykvasení sa drienky odkôstkujú.
Jemnou destiláciou získavame veľa tónov prezretého ovocia, ovocné estery a potom jasnú arómu ovocných jadier. Celkovo má destilát z drienok komplexné tóny s výrazným charakterom divokého ovocia a nádychom marcipánu a horkých mandlí.
Nami doporučená teplota podávania a skladovania je od 16-18°C.
Pri teplotách pod cca 7°C dôjde k miernemu zakaleniu destilátu z dôvodu vyzrážania sa aromatických olejov.
Nieje najmenší dôvod naše destiláty chladiť, kôli tým úžasným a pracne získaným aromatickým olejom to vlastne pijeme.